admin maj 8, 2019
lille væghængt biopejs

En biopejs væg skaber et utroligt flot og stilrent. Derudover bidrager den med en stor mængde hygge og gør et hus til et hjem. Det er godt alternativ til en klassisk brændeovn. Her kan du læse om familielivet med, vedligeholdelse af og prisen for en biopejs som væghængt brændeovn.

Biopejse i hjemmet og familielivet

Biopejse kræver ikke særlig meget. Vær dog stadig opmærksom på udluftning når biopejsen er eller har været i brug. Dette er en god idé, da flammerne bruger noget af ilten i hjemmet.
Biopejse skaber en rigtig god og hyggelig stemning i dit hjem. Hvis du har mindre børn, er det vigtigt, at de forstår, at de ikke må komme for tæt på biopejsen. Det skyldes ikke, at biopejsen er farlig i sig selv men den åbne ild. Det gælder uanset hvilken kilde, den åbne ild kommer fra. Her kommer de vigtigste forholdsregler.

  • Hav øjne på biopejsen. Børn har et ry for at være nysgerrige, og når man får en ting i hjemmet, gør dette sig selvfølgelig også gældende. Selv 20 minutter efter at biopejsen er slukket, kan den stadig være meget varm. Lad derfor ikke børn være alene i rummet hvor biopejsen står.
  • Opbevar bioethanol udenfor børnenes rækkevidde. Nogle gange er børn ikke helt klare over, hvad de får fat i. Undgå at de spreder bioethanol på de flotte trægulve eller i sofaen ved at opbevare ethanol fuldstændig utilgængeligt for dem.

En biopejs behøver ikke nødvendigvis betyde åben ild. Du kan få glas eller anden form for afskærmning. En god idé er at placere den i en sådan højde, at børn ikke umiddelbart lige kan nå den.
Det kan altså sagtens lade sig gøre at have biopejs og børn samtidig, uden at det er det helt store ramaskrig. Bare du tager dine forholdsregler og er bestemt overfor børnene, er en biopejs kun med til at skabe hygge i hjemmet.

Vedligeholdelse

En biopejs kræver ikke særlig meget vedligeholdelse.
Ved misfarvninger af fronten på biopejsen kan dette nemt tørres af med et par dråber bioethanol på en klud. Undgå dog at bruge denne metode på træ. Brænderen tørres af med en fugtig klud. I biopejsens bagkasse kan der godt komme en smule sodning, dette tørres også bare af med en klud. Optimalt set tørres bagkassen af efter hvert brug. Undgå at rengøre din biopejs når den er tændt og undgå også brug af rengøringsmidler.

Pris

Prisen er ofte vigtig for kvaliteten. Gør dig derfor overvejelser om dit budget, inden du køber biopejs. De fleste siger, at en biopejs under 7000 kroner ikke altid er ordentligt konstrueret, og du kan derfor opleve lugtgener eller andre uheldige situationer. Så hellere betale ekstra end at gå efter en af de billige modeller og risikere uheld i hjemmet.