Latex manden februar 13, 2019
Derfor skal du besøge Fuerteventura

Den store natur er stadig der ude, selvom vi i dag liver i en hverdag med skyskrabere og smartphones. Det er blevet nemt at sidde inde hele dagen – men er det ikke på tide at komme udenfor igen?

Det kan du tro det er! Der er nemlig mange gode grunde til, at du skal tage familien og tage på en vandretur, ud at cykle eller bare ud for at se naturens vidundere.

Slip af med stress sammen med naturen

Ja det kan godt lyde som en mirakelkur – kan man blive mindre stresset af en skov eller en strand?

Det kan man faktisk. Flere videnskabelige studier har efterhånden vist, at det at komme ud at gå i naturen lader os slappe mere af i et par blebadebukser. Dette er især tilfældet, hvis der er mange træer omkring dig, der hvor du går.

Hvorfor er ikke helt klart. Vi ved dog, at man også får nedsat sin puls og sit blodtryk af sådan en god vandretur, mens bedre humør også er blevet rapporteret af mange.

Vitamin D kommer fra solen

Vitamin D er faktisk et enormt vigtigt vitamin – og det kommer fra solen. I en tid, hvor mange sidder indenfor, så er det ikke dette vitamin, som de får mest, og der findes ikke særligt meget i vores mad.

Men vitaminet er ekstremt vigtigt. Det er blevet set, at det kan hjælpe reducere risikoen for Alzheimers, depression og hjerte-kar-sygdomme.

Og hvem vil ikke gerne det? At komme ud og få en smule sol på en cykel- eller løbetur i naturen kan altså vise sig at gøre underværker for dit helbred. Både store som små kan have godt af dette vitamin!

Det er nemmere at få motion

VI vil alle gerne være sunde, men det er ikke altid lige let. Det er til gengæld flere gange blevet set, at det at dyrke sin motion i naturen, faktisk kan hjælpe på situationen.

At komme udenfor og gå eller løbe en tur er for mange sjovere, for solen og hele miljøet er bare mere fristende at motionere i. Det kan gøre det lettere for dig at holde rutinen og blive sundere sammen med friluftslivet!

Derudover er dette også tilfældet i børn. Mange børn, som kommer udenfor er sundere, fordi de bevæger sig i deres udforskning af naturen. Dermed er det ikke kun de voksne, som kan drage fordel af dette.

At være udendørs sætter miljøet i perspektiv

I en verden med klimaforandringer og miljøproblemer, så kan det hele føles lidt abstrakt. Men at komme ud i naturen, det sætter alt dette i perspektiv.

Så kan man faktisk se, hvilket miljø og hvilken natur, som bliver påvirket. På vandreture med børnene, så er det pludseligt lidt tydeligere, hvad det hele handler om. Og børn bliver også påvirkede, og kommer måske endda til at tænke mere over naturen og miljøet senere.

Hvis du vil læse mere om at være god mod naturen, så klik ind på www.outdoorsuuply.dk og læs mere!