admin oktober 7, 2019
Miljøvenlig opvarmning

Vi bør alle tænke i grønne baner – også når det kommer til varmekilder. En af de allerbedste og mest miljøvenlige varmekilder er jordvarme. Jordvarmeanlægget udnytter jordens naturlige temperatur, og denne varme kan bruges til at opvarme både brugsvand og gulve.

Det giver dig varme i huset og i de varme haner med god samvittighed.

Hvordan fungerer jordvarmen?

Kort sagt, så fungerer det sådan, at der graves godt og vel 100 – 300 meter jordledninger ned i en vis dybde i jorden. Hernede er der frostfrit og en permanent temperatur på omkring fem grader. Den temperatur er nok til, at den væske, der løber i jordledningerne, kan opvarme det vand, som du skal bruge inde i huset.

Det drejer sig både om brugsvandet i hanerne og om det vand, der løber i de ledninger, der skal indeholde vandet til gulvvarmen.

På den måde vil du konstant have en god temperatur på dit brugsvand og på gulvvarmen.

Hvad er prisen på jordvarme?

Ud over at være meget grønt, så er jordvarmen også meget billig i drift. Det er til gengæld ret dyrt at få installeret, men på den lange bane er der ret god økonomi i at have et jordvarmeanlæg i gang.

Det er som sagt ret dyrt i installationsfasen. Selve fyret har en høj pris, og der er mange arbejdstimer i nedgravningen af jordslangerne og selve opkoblingen.

Det betyder, at prisen for anskaffelse og installation er høj, men når det så er betalt færdigt, så kan du høste frugten af din investering. Nu koster driften af jordvarmen nemlig stort set ingenting. Du kan læse endnu mere om jordvarme og prisen på det her.

Det er en meget miljøvenlig varmekilde

Ud over de lave driftsomkostninger så er denne form for varmekilde en af de mest grønne af slagsen.

Jordvarmen er naturligt i jorden, du kan ikke komme til at bruge den op, og det er ikke særlig dyrt at gøre brug af den varme, som jordvarmeanlægget kan give dig.

Der er ingen argumenter imod denne form for energiudvindelse.

Tag imod tre gode tilbud om jordvarme

Overvejer du seriøst at få installeret jordvarme på din matrikel, så er det bare at sige ja tak til tre gode, uforpligtende tilbud.

Inviter de tre firmaer til at besøge dig på din grund. Her kan de hver især vurdere, om det for det første er muligt at få installeret noget jordvarme hos dig, og for det andet hvor bekosteligt det så bliver, hvis det er en mulighed.

Med de tre gode tilbud på hånden kan du så studere tilbuddene og vurdere, om det skal være det ene eller det andet – eller ingen af dem, som du skal acceptere.

Tilbuddene er som sagt uforpligtende. Men vælger du et af dem, så kommer du snart til at nyde at få tilføjet naturens egen varme i dine varmerør i gulvene og i de varme haner alle vegne i huset.

Når du nu ved, at din varme ikke koster noget hverken økonomisk eller i naturen, så kan du bare bruge det varme vand med god samivittighed.