admin september 28, 2017
Derfor skal du besøge Fuerteventura

Fuerteventura er en af de kanariske øer. Den næststørste af de kanariske øer for at være mere eksakt. De kanariske øer hører til Spanien og er en række vulkanske øer, der ligger i det kanariske øhav i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst.

Øen har sit navn fra det franske udtryk for ”store eventyr” og man kan helt sikkert få nogle meget store eventyr på øen, hvis man er ude efter det.

Fuerteventuras klima er varmt, vejret er varmt året rundt og man kan sagtens tage sig en behagelig dukkert i Atlanterhavet i november, hvis man ønsker det. Øen har nogle helt uimodståelige strande og da den ligger i Atlanterhavet med kæmpestore åbne havstrækninger er den også et surfer-paradis. Der findes op til flere surferskoler på øen og mange professionelle surfere tager dertil for at surfe. Indimellem kan der forekomme sandstorme på øen.

Vil du være sikker på at få god søvn på ferien, så kan du læse min artikel om bæreevne i de bedste dyner og hovedpuder

Den smukkeste natur

Øen er en yndet turistdestination på grund af dens varme klima og skønne strande. Klimaet er tørt og øen er derfor ikke meget frodig, men hvor der vandes vokser der i hundredvis af smukke tropiske blomster i tusind farver. Det er et meget betagende syn.

Øen har også et rigt fugleliv, både fugle der bor fast på øen og migrerende fugle. Øen er også hjemsted for en stor del specielle insekter, såsom forskellige smukke sommerfugle og guldsmede. Derudover findes en mængde vilde hunde og katte på øen. Der findes også firben, gekkoer og andre krybdyr, der har gode forhold i de mange vulkanske klipper.

Har du børn med på ferien, så læs min artikel om tremmesenge her

3000 årlige solskinstimer

Fuerteventura tjener flest penge på turisme, da øen jo er et yndet rejsemål. Ikke mindst på grund af øens 3000 årlige solskinstimer. Og så er øen jo som nævnt ideel hvis man surfer. Øens midte er overstrøet med beskyttede områder, hvor man som turist kan få lov at komme på en guidet tur.

Der bor ca. 87.000 mennesker fast på øen. En del af den oprindelige befolkning har forladt øen på grund af den økonomiske krise øen oplever og de manglende muligheder for at få arbejde. Dog er der med den stigende turisme opstået flere muligheder for at få arbejde på øen, hvilket også får befolkningstallet til at stige.

Er man kulturelt interesseret er Fuerteventura også et interessant rejsemål. Man kan opleve alskens performance optrædener, såsom dans, akrobatik og så videre. Man kan gå på museum eller besøge øens centrale bibliotek. Desuden har øen en udendørs skulpturpark i hovedstaden Puerto del Rosario.

Lækker mad & nok at se på

Maden er traditionel mad for en øgruppe i Atlanterhavet. Masser af fisk, muslinger og andre af havets lækkerier. En spansk specialitet er paella og det bliver der serveret i rigt mål af på Fuerteventura. Dette gør maden enkel men lækker. Da der ikke er mulighed for at dyrke alskens forskellige grøntsager og frugter, er ingredienserne meget basale.

En anden specialitet er små kartofler kogt i saltvand serveret med den stærke sauce mojo til, enkelt men meget lækkert. Ellers er omelet med kartofler og stegte grønne chilier også populært på øen.

Seværdigheder

Fuerteventura har flere smukke seværdigheder at byde på. Der er mange småøer omkring hovedøen der er et besøg værd. Eksempelvis den lille perle Los Lobos. Ellers er Corralejo og El Jable, der består af sandbanker værd at besøge.

Alle strandene på øen er i sig selv et besøg værd. Nogen steder er sandet næsten sort på grund af deres vulkanske oprindelse og andre steder er kystlinjen et smukt syn med voldsomt udseende forvredne klipper der kaster sig direkte ned i Atlanten og en lille smuk sandplet i midten. Det er anderledes og indbydende for danske øjne.

På grund af skærene og de vilde vinde der indimellem raser omkring øen forliser skibe sommetider tæt på land. Vragene fra sådanne forliste skibe har også trukket tilskuere til gennem tiderne, fordi det er fascinerende syn.

Udover surferskoler findes også dykkerskoler på øen. Fuerteventura er nemlig også et yndet sted at dykke. En del sejlere tager også til øen for at deltage i sejlkonkurrencer og andre former for sejlads.

En af de mest populære begivenheder på øen er dens årlige karnevaller, der fejres i februar og marts over hele øen i alle byer. Hvert år er der forskellige temaer og parader og smukke opvisninger, hvor alle beboere deltager på forskellig vis. Det er en stor kulturel begivenhed som alle gerne vil være med til at fejre.