admin september 28, 2017
Træværk kræver mere opmærksomhed når det kommer til algebehandling

 Vil du gerne vide hvorfor det er så vigtigt at foretage en årligt algerens? Så læs med her når jeg deler mine erfaringer

Artiklen kommer rundt omkring problemstillingen alger, hvad er det for noget, hvad forsager algerne og frem for alt hvordan undgår du de grimme alge belægninger på din ejendom.

Alger og mos kan være flotte i de rette omgivelser men de hører ikke hjemme på byggematerialer. Alger og mos trænger ned i overfladen og laver micro huller, dermed nedbrydes overfladen. Derved opstår risiko for at, vand nu trænge lidt ind i overfladen og udvide sig når frosten sætter ind og dette kan forårsage frostsprængninger/ revner i overfladen.

Det danske klima gør at stort set alle udendørs overflader med tiden vil blive angrebet af alger. Men hvis man i tide og regelmæssigt får algebehandlet de udsatte områder, kan man bibeholde en ren og flot overflade og derved i fremtiden undgå en dyrere mekanisk rensning.

Alle overflader med mos og alger kan bruge en algebehandling. Tag, facade, fliser, sten, hegn, havemøbler, broer, vindmøller, broer mm.

Du kan også læse mit indlæg om at finde den bedste dyne her

Hvad er alger for en størrelse

Alger er meget små planter og der findes tusinde forskellige former for alger. Fælles for dem er at de består af enkelte celler og de findes overalt i naturen. Algerne er oftest grønne, men kan være også røde eller gule. I sommerhalvåret trives algerne godt, og der er stor risiko for at algernes rødder vokser ned i tagkonstruktionen.

Her kan de skabe revner hvor fugten kan binde sig og det er denne proces der giver risiko for frostskader og dermed forkortes tagets levetid.

Alger er skadelige ikke kun for taget, men også for din økonomi

De forskellige alger og arter af mos er skadelige, da de virker som en svamp, der kan lade fugt sive ned i din tagkonstruktion. Uden en behandling af alger kan du risikere frostsprængninger, da de danner rødder i tagstenene, der når det fryser om vinteren, udvider sig og så frostspringes taget.

Med det fugtige vejr vi har i Danmark, bliver de fleste tage angrebet af alger, mos og lav. Det viser sig som grønne, sorte, gule og hvide pletter. Algevækst opleves oftest på nordsiden af taget, da sydsiden får mest sol, og varmen fra solen sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Men i samme sekund fugten vender tilbage liver algerne op og fortsætter med at vokse.

Her kan du læse mere om sengerammer og tremmesenge

Forlænger levetiden på tag, fliser og facaden

Når algebehandlingen er afsluttet, vil du kort tid efter kunne se effekten af behandlingen. Algerne vil efter behandlingen begynde at visne, og dit tag vil gradvist blive fri for alger. Behandlingen kan forlænge levetiden på dit tag, og samtidig bevare det pænt og rent.

Algebehandlingen udføres ved at overfladerne typisk sprøjtes, hvorefter algerne dør og med tiden går så meget i opløsning at regn, vind og vejr, skyller dem væk. Det er klart den mest skånsomme måde at holde områder fri for alge, hvad enten det er algebehandling af tag, fliser eller facade.

Har du træværk i din have eller er dit hus bygget af træ, så er algebehandling ekstra vigtig for dig. Det kan du læse mere om hos idenyt.dk.

Det er sund fornuft at sørge for, at taget jævnligt, måske med et par års mellemrum, får en algebehandling. På den måde kan du sørge for, at dit tag forbliver sundt, og du risikerer ikke pludselig at skulle bruge mange penge på større udbedringer. Det er faktisk en investering, som du i det lange løb vil blive glad for, da det hurtigt kan vise sig, at den hjælper dig med at spare penge.

Hvordan foretages en algebehandling

I de fleste tilfælde kan et professionelt firma udføre behandlingen fra jorden, så der er der ikke brug for stilladser eller lifte eller lange stiger, og behandlingen kan udføres uden for meget indgriben i din hverdag.